Hoe werkt de Firemaster® schoorsteenkap

UNIEKE RESULTATEN

Stookproblemen?

Stookproblemen? Een aantal van de meest gehoorde klachten bij schoorsteenkanalen is een slechte trek. Dit kan bijvoorbeeld komen door veel valwinden en winddruk op het uitmondingsgebied. Maar ook regeninslag en rookgasterugslag kunnen het plezier dat u van uw haard hebt ondermijnen. De Firemaster® schoorsteenkappen geven een oplossing voor deze en andere problemen.

Zo komt uw openhaard van het roken af

Door eenvoudig de Firemaster® schoorsteenkap te monteren komt uw haard van het roken af! Uw schoorsteen trekt als nooit tevoren. De kleine kapconstructie zuigt middels het vacuümprincipe alle rook uit het kanaal, ongeacht de windrichting.

Firemaster Classic schoorsteenkap

WIND

Het Firemaster® ontwerp gebruikt de kracht van de wind rondom de schoorsteen om een positieve opwaartse trek te produceren die er voor zorgt dat rook en gassen uit het kanaal worden getrokken. Dit aërodynamische principe werkt in alle windrichtingen.

Alle Firemaster schoorsteenkappen zijn gemaakt naar dit ontwerp met wind.

Firemaster Prestige schoorsteenkap

REGEN

De Firemaster® schoorsteenkap leidt regen weg van het kanaal. Het beschermt uw schoorsteen tegen regeninslag, wat kan leiden tot vuile roetplekken en bevlekte muren. Het biedt ook bescherming wanneer er geen vuur is.

De Firemaster Prestige is uitermate geschikt als u last heeft van regen inslag.

Na het ontwikkelen van de Combimaster® hebben wij ons aangemeld bij de instantie Kiwa Gastec Technology te Apeldoorn (afbeelding 1).

Gastec is de instantie voor het testen van producten die van alles met gas en rookgassenafvoer te maken hebben.

TEST COMBIMASTER®!

Omdat wij veiligheid vooropstellen hebben wij laten testen bij Gastec wat de invloed van de wind is op het kanaal met de Combimaster® op de schoorsteen. Wind kan van alle richtingen komen en is dus vanuit alle windinvalshoeken getest (afbeeldingen 2-3-4-5).

Ook hebben wij de windtunneltest zonder enige kap op de schoorsteen laten meten en opmerkelijk was dat zonder Combimaster® de windinvallen veel meer negatieve invloed hadden dan met de Combimaster®.

Een gunstig resultaat dus voor de Combimaster® (afbeelding 6-8). Na de test is ons een rapport overhandigd met de grafieken van de windinvloed en hieruit bleek dat de Combimaster® voor een goede onderdruk in het kanaal zorgt (afbeelding 7).

Geen last meer van wind en regen, onze schoorsteenkappen kunnen dit verhelpen!

Het Firemaster® ontwerp gebruikt de kracht van de wind rondom de schoorsteen om een positieve opwaartse trek te produceren, die er voor zorgt dat rook en gassen uit het kanaal worden getrokken.