Waarom een Kamado Grill van Yakiniku.

  1. Gemaakt van hoogwaardige RVS en keramiek met 20 jaar garantie*
  2. Keramiek van 33 cm dikte waardoor het verbruik van houtskool vermindert wordt omdat de BBQ zijn warmte uitstekend vasthoudt.
  3. Eenvoudige bediening met een professioneel resultaat.
  4. Bestand tegen alle weersomstandigheden en temperatuurschommelingen.
  5. Ovale vorm zorgt voor een optimale circulatie van de warmte.
  6. Rookhout kan makkelijk toegevoegd worden met behulp van de wood chipper.

Kan ik overal barbecueën?

Zeker! Yakiniku heeft een Kamado Grill met opvouwbaar onderstel.

Ideaal voor op de camping of onderweg.

De rechthoekige Shichirin is hier ook zeker voor te gebruiken. OP de camping, boot of balkon. Rekening houden met de buren natuurlijk!

Rookhout – Wat is dat?

Rookhout kan aan de kolen worden toegevoegd om zo extra smaak te geven aan je gerechten. Het zijn kleine houtsnippers van verschillende soorten hout. Door deze simpelweg op je kolen te gooien gaan ze roken en meer smaak aan je gerecht toevoegen.

Woodchipper

Hiermee voeg je eenvoudig rookhout toe zonder dat de deksel open moet. Alle kamado modellen zijn voorzien van een dubbel geïsoleerde ingang om rookhout toe te voegen.

rookhout

Hoe steek ik mijn Kamado Grill BBQ aan?

Zet de onderste en bovenste ventilatieschuif helemaal open. Vul de houtskool mand met grove stukken houtskool tot maximaal bovenaan de rand van de mand. Doe 2-3 stuks aanmaakhoutwol bovenin tussen de houtskool en steek deze aan. Doe de deksel dicht en wacht tot deze op de gewenste temperatuur is. Makkelijker kan het niet, toch?

Hoe maak ik een pizza op de Yakiniku Kamado Grill BBQ?

Om een pizza te bakken maak je gebruik van indirecte hitte. Je gebruikt hiervoor een heatdeflector/platesetter. Doe je dit niet, dan zal de pizza bodem verbranden. De pizza zelf bak je op een pizza steen die direct op je grillrooster wordt gelegd in de midden van de bbq. Zorg dat je Kamado een hitte van 300 graden bereikt. Bij deze temperatuur duurt het bakken van de pizza ongeveer 5 minuten.